Help mee

Help mee

Help mee

1 Naam
2 Adres
3 Betaling
4 Gegevens

18 miljoen mensen uit zuidelijk Afrika hebben te weinig water en eten.

Elsa is een jonge moeder van drie kinderen. Haar oudste zoon is 8, maar kan niet meer naar school. Ze heeft zij hulp nodig om te vissen, anders kunnen ze niet eten.
Elsa en haar kinderen eten maar één keer per dag. Het beetje vis wat ze kunnen vangen, wat maïs en heel soms wat kool. Door de extreme droogte is de oogst voor de tweede jaar op rij mislukt, voedselprijzen worden steeds hoger en drinkwater steeds schaarser.

18 miljoen mensen zijn net als Elsa afhankelijk van voedselhulp, de voorspelling is dat dit op zal lopen tot 33 miljoen. In ieder geval tot de volgende oogst, in maart hebben zij hulp nodig. Maar het risico is dat de oogst dan weer mislukt. El Niña, het zusje van El Niño, kan zorgen voor heftige regenval waardoor alle bezaaide grond wegspoelt. In de hoop dat het dan wél regent. Help mee, van jouw gift van €45,- kunnen Elsa en haar kinderen 1 maand te eten.

Help mee!

Zonder regen geen oogst. Zonder oogst geen eten en inkomen.

MEER WETEN?

We vertellen je graag wat er precies aan de hand is in zuidelijk Afrika.

18 miljoen mensen in zuidelijk Afrika hebben te weinig water en eten.Ze zijn getroffen door een enorme natuurramp: een regenseizoen zonder regen, waardoor de oogsten zijn mislukt.
Met jouw steun zorgen we voor water en levensreddende voedselhulp. Zodra het weer regent geven we zaden aan boeren, zodat ze snel weer zonder hulp kunnen.
Ik doneer:
Je steunt ons met een ...

Betaalwijze

Betaalwijze

Dan steun je ons .. met een bedrag van .. euro

Privacy: Oxfam Novib gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze worden niet verstrekt aan derden. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen. Lees onze volledige privacyverklaring.

SEPA: Met deze machtiging geef je toestemming aan Oxfam Novib om incasso-opdrachten te sturen naar jouw bank om het overeengekomen bedrag van je rekening af te schrijven. In geval van maandelijks doneren geef je toestemming aan Oxfam Novib om doorlopend het overeengekomen bedrag van jouw rekening af te schrijven. Als jij het niet eens bent met de afschrijving kan je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met je bank. Vraag je bank naar de voorwaarden.

Partner logos en privacy