Donatieformulier: Gaza

Help de slachtoffers in Gaza

In Gaza voltrekt zich een humanitaire ramp. Sinds 7 juli 2014 zijn meer dan 2.000 mensen gestorven en ruim 10.100 mensen gewond geraakt. Vooral burgers, waaronder veel kinderen, zijn slachtoffer. Ongeveer elk uur sterft een kind. Meer dan 450.000 mensen moesten hun huis ontvluchten. Velen van hen hebben geen veilig onderdak. Duizenden schuilen in kerken en scholen. Soms verblijven meer dan 80 mensen in één klaslokaal. Meer dan 140 scholen zijn getroffen door bomaanslagen, waaronder een VN-school die onderdak bood aan gevluchte gezinnen.

Er is dringend behoefte aan:

  • Schoon drinkwater en sanitair: Ongeveer 900.000 mensen heeft weinig tot geen toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.
  • Voedsel: Meer dan 200.000 mensen hebben direct voedselhulp nodig.
  • Medische hulp: Ziekenhuizen en ambulances zijn doelwit van bomaanslagen.

Wat Oxfam doet:

Oxfam biedt noodhulp in een extreem moeilijke en gevaarlijke situatie. We delen voedselbonnen uit en veilig drinkwater aan gevluchte gezinnen. We voorzien ziekenhuizen van schoon drinkwater en ondersteunen bij medische hulp aan slachtoffers.

Jouw steun is hard nodig

Steun ons vandaag nog met een gift en vul hiernaast je gegevens in.
Bedankt!


Foto: Iyad al Baba/Oxfam

Help de slachtoffers in Gaza

In Gaza voltrekt zich een humanitaire ramp. Het geweld eist duizenden doden en gewonden. Honderdduizenden zijn op de vlucht. Er is dringend behoefte aan voedsel, medische zorg en schoon drinkwater. Steun ons met een gift.

Bedankt!

Ja, ik help mee

Mijn gegevens zijn:

Donatiebedrag

Eenmalig
Maandelijks

Betaalwijze