Donatieformulier Ebola

Stop de verspreiding van ebola

Maria (26 jaar) draagt haar zoon Nathaniel naar de ambulance. Haar moeder is al overleden aan ebola en Maria vreest nu voor haar zoon. De dodelijke ziekte ebola grijpt snel om zich heen in West-Afrika.

Geen tijd te verliezen

‘Ebola verwoest hele gemeenschappen’, zegt David MacDonald, Oxfams coördinator voor West-Afrika. ‘Er is geen tijd te verliezen.’ Tot nu toe eiste ebola het leven van ruim 9.000 mensen. Het aantal besmettingen is inmiddels opgelopen tot bijna 23.000 en blijft stijgen.

Er is dringend behoefte aan:

  • Beschermende kleding voor dokters en verzorgers in behandelcentra en in de dorpen;
  • Zeep en schoonmaakmiddelen voor quarantainecentra, gezondheidsposten en lokale gemeenschappen;
  • Schoon drinkwater en sanitair;
  • Voorlichting: 2,5 miljoen mensen in Sierra Leone en Liberia lopen infectiegevaar en moeten worden ingelicht zodat zij zelf maatregelen kunnen nemen.

Wat doet Oxfam?

Oxfam zorgt onder andere voor schoon drinkwater in behandelcentra, zeep en watertappunten voor dorpsbewoners, beschermende kleding en training voor hulpverleners en voorlichting via de radio, kranten en langs de deuren. Tot nu toe hebben we een half miljoen mensen kunnen bereiken in Sierra Leone, Liberia, Gambia, Guinea Bissau en Senegal.

Jouw hulp is van levensbelang

David: ‘Het aantal infecties blijft drastisch toenemen. De noodzaak om het virus te stoppen is enorm.’ Om ebola zo snel mogelijk te stoppen is de uitbreiding van noodhulp van levensbelang. Hiervoor is geld nodig.

Steun vandaag nog met een gift en vul hiernaast je gegevens in.Stop de verspreiding van ebola

In West-Afrika is dringend behoefte aan schoon water, beschermende kleding, zeep en voorlichting.
Help met een gift.

Ja, ik help mee!

Ja, ik help mee

Mijn gegevens zijn:

Donatiebedrag

Eenmalig
Maandelijks

Betaalwijze