Help mee

Help mee

Help mee

1 Naam
2 Adres
3 Betaling
4 Gegevens

Stop de verspreiding van ebola

Maria (26 jaar) draagt haar zoon Nathaniel naar de ambulance. Haar moeder is al overleden aan ebola en Maria vreest nu voor haar zoon. De dodelijke ziekte ebola grijpt snel om zich heen in West-Afrika.

Geen tijd te verliezen

‘Ebola verwoest hele gemeenschappen’, zegt David MacDonald, Oxfams coördinator voor West-Afrika. ‘Er is geen tijd te verliezen.’ Tot nu toe eiste ebola het leven van ruim 9.000 mensen. Het aantal besmettingen is inmiddels opgelopen tot bijna 23.000 en blijft stijgen.

Er is dringend behoefte aan:

  • Beschermende kleding voor dokters en verzorgers in behandelcentra en in de dorpen;
  • Zeep en schoonmaakmiddelen voor quarantainecentra, gezondheidsposten en lokale gemeenschappen;
  • Schoon drinkwater en sanitair;
  • Voorlichting: 2,5 miljoen mensen in Sierra Leone en Liberia lopen infectiegevaar en moeten worden ingelicht zodat zij zelf maatregelen kunnen nemen.

Wat doet Oxfam?

Oxfam zorgt onder andere voor schoon drinkwater in behandelcentra, zeep en watertappunten voor dorpsbewoners, beschermende kleding en training voor hulpverleners en voorlichting via de radio, kranten en langs de deuren. Tot nu toe hebben we een half miljoen mensen kunnen bereiken in Sierra Leone, Liberia, Gambia, Guinea Bissau en Senegal.

Jouw hulp is van levensbelang

David: ‘Het aantal infecties blijft drastisch toenemen. De noodzaak om het virus te stoppen is enorm.’ Om ebola zo snel mogelijk te stoppen is de uitbreiding van noodhulp van levensbelang. Hiervoor is geld nodig.

Steun vandaag nog met een gift en vul hiernaast je gegevens in.Stop de verspreiding van ebola

In West-Afrika is dringend behoefte aan schoon water, beschermende kleding, zeep en voorlichting.
Help met een gift.

Ja, ik help mee!

Ik doneer:
Je steunt ons met een ...

Betaalwijze

Betaalwijze

Dan steun je ons .. met een bedrag van .. euro

Privacy: Oxfam Novib gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze worden niet verstrekt aan derden. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen. Lees onze volledige privacyverklaring.

SEPA: Met deze machtiging geef je toestemming aan Oxfam Novib om incasso-opdrachten te sturen naar jouw bank om het overeengekomen bedrag van je rekening af te schrijven. In geval van maandelijks doneren geef je toestemming aan Oxfam Novib om doorlopend het overeengekomen bedrag van jouw rekening af te schrijven. Als jij het niet eens bent met de afschrijving kan je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met je bank. Vraag je bank naar de voorwaarden.

Partner logos en privacy