Help mee

Help mee

1 Donatie, Naam
2 Adres
3 Gegevens

Stel je eens voor: elke 3 seconden wordt er iemand gedwongen te vluchten. Voor geweld. Of een ramp. Dit is de harde realiteit voor 65 miljoen mensen. Nu zijn ze alles wat hen dierbaar is, kwijt. Deze mensen hebben jouw hulp hard nodig. 

Update: winter in Griekenland en de Balkan

Zowel in Griekenland als in de Balkan is het op dit moment ijskoud. Van de 63.000 vluchtelingen in Griekenland, wonen er nog duizenden in tenten. De (tijdelijke) gebouwen waar andere vluchtelingen wonen, zijn vaak onvoldoende geïsoleerd en hebben te weinig warmte. Met jouw bijdrage steun jij ons om landen als Griekenland 'winterproof' te maken. Dit is wat wij op dit moment doen:

  • We bouwen een elektriciteitsnetwerk bij containerstandplaatsen, zodat mensen toegang hebben tot warmte
  • We knappen oude huizen op zodat ze beter geïsoleerd zijn
  • We renoveren verwarmingssystemen
  • We managen de hotels waar vluchtelingen (tijdelijk) verblijven samen met onze partners
  • We zoeken nieuw onderdak voor vluchtelingen die nog geen goed onderdak hebben

Met jouw maandelijkse bijdrage kunnen we niet alleen zorgen voor dekens, voedsel en water. Ook werk bieden is noodzakelijk. En onderwijs voor kinderen. Zo helpen we mensen op de vlucht écht vooruit.

Met jouw maandelijkse bijdrage helpen we onder andere met:

  • Schoon water. Van vervuild water worden mensen ernstig ziek. Met 20 euro kunnen we bijvoorbeeld gezinnen voorzien van schoon drinkwater.
  • Hygiënisch sanitair. In de opvangkampen zijn nauwelijks normale wc’s en goede douches. Met 50 euro leggen we noodsanitair aan.
  • Gezond eten. Veel kinderen zijn ondervoed. Met 100 euro kunnen we mensen op de vlucht van maaltijden voorzien.

En met jouw steun help je ons actievoeren richting politici die te weinig investeren in duurzame oplossingen.

Doe het vandaag nog!

Laat mensen op de vlucht niet eindeloos wachten. Ze hebben jouw hulp nu heel hard nodig. Ze willen niets liever dan verder met hun leven. Help ze vooruit. Vul daarom nu je gegevens hiernaast in en gééf. Bedankt.

Lees meer over hoe we mensen op de vlucht helpen.

----------------------

Jouw steun helpt echt

Dankzij de financiële steun van onze supporters kregen 928.300 mensen het afgelopen jaar noodhulp van Oxfam, nadat ze vrijwel alles verloren door een ramp of geweld. We deelden noodpakketten uit, zorgden voor schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en tenten. Warme kleren en kacheltjes tegen ijskoude nachten. En zaden voor boeren van wie de oogst is weggespoeld of verdroogd. We werken nauw samen met lokale organisaties. Zij weten het beste wat op welke plek nodig is.

 

Stel je eens voor: elke 3 seconden wordt er iemand gedwongen te vluchten. Voor geweld. Of een ramp. Dit is de harde realiteit voor 65 miljoen mensen. Nu zijn ze alles wat hen dierbaar is, kwijt. Deze mensen hebben jouw hulp hard nodig. Met jouw maandelijkse bijdrage kunnen we niet alleen zorgen voor dekens, voedsel en water. Ook werk bieden is noodzakelijk. En onderwijs voor kinderen. Zo helpen we mensen op de vlucht écht vooruit.

Ik doneer:
Je steunt ons met een ...

Betaalwijze

Betaalwijze

Dan steun je ons .. met een bedrag van .. euro

Privacy: Oxfam Novib gaat zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Deze worden niet verstrekt aan derden. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze werkzaamheden of om je steun te vragen. Lees onze volledige privacyverklaring.

SEPA: Met deze machtiging geef je toestemming aan Oxfam Novib om incasso-opdrachten te sturen naar jouw bank om het overeengekomen bedrag van je rekening af te schrijven. In geval van maandelijks doneren geef je toestemming aan Oxfam Novib om doorlopend het overeengekomen bedrag van jouw rekening af te schrijven. Als jij het niet eens bent met de afschrijving kan je deze laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met je bank. Vraag je bank naar de voorwaarden.

Partner logos en privacy